Vierde leerjaar

Facebook

Modeshow

Het vierde leerjaar heeft een modeshow georganiseerd.  ‘De Broechemse 22’ (zoals ze worden genoemd) hebben zich geweldig ingezet om een ontwerp te maken en ook helemaal uit te voeren.   Ze moesten zich laten inspireren door verschillende tijdsperiodes zoals de prehistorie, de pruikentijd of bv. de flower power.   Ook de presentatie hebben ze helemaal op zich genomen.  En het mag gezegd dat dit geleid heeft tot prachtige resultaten. Knap werk hoor !!

Samen klinken we sterk

 

O nee… een onomatopee! Het woord boomwhacker zegt precies wat het doet: boom. ‘Whack’ betekent in het Engels: een slag geven. We mochten eerst de boomwhackers besnuffelen, uitproberen, aanvoelen… Toen die vlot in de hand lagen, probeerden we zelf het partituurtje in elkaar te puzzelen van ‘Broeder Jacob’. Klaar? Spelen maar.

GoodCook

Steven van Goodplanet Belgium bracht een lading seizoensgroenten en kookspullen mee naar onze school. We hadden het over spruiten, pastinaken, courgetten en kruiden. In welk seizoen vind je deze groenten bij ons? Bladgroente, wortelgroente of knolgewas? Maar is dat ook lekker? We maakten o.a. prinsessendip, kampioenenwraps en appel-lollies. Mmm…heerlijk en gezond smullen.

Octopus in beeld

Met wasco, ecoline en zout maakten we beeldige octopussen. Zoveel kronkelige tentakels! Geraken ze nooit in de knoop? We deelden heel wat pluimen uit aan elkaar en bewonderden elkaars werk. We tonen je graag onze kleurrijke resultaten!

 

Archeologen in de dop.

 
Op vrijdag 9 oktober fietsten we naar het bos van Ranst. Onze klas mocht het startschot geven van het op til zijnde Archeologieweekend. 
In het kasteel van Zevenbergen wachtte ons een warm onthaal. Als echte archeologen mochten we middeleeuws afvalmateriaal uitpikken, determineren, benoemen en in zakjes sorteren: pitten, schelpen, botjes, …
Buiten vond er nog een andere leuke opdracht plaats. Nadat we onze potjes tot gruzelementen hadden geslagen, plakten we met engelengeduld de scherven terug samen. Niet eenvoudig, maar we hielpen elkaar een handje!
Het werd een leerrijk uitstapje.

Paddenstoelenlabo

 
Paddenstoelen zijn ontzettend nuttig!
Ze ruimen mee de natuur op. We laten ze dan ook netjes op hun plekje staan! Slechts één keer per jaar, maakt onze juf een uitzondering op deze regel. Dan brengt ze toch enkele exemplaren mee waarvan er op dat moment véél van bij elkaar staan. Zo kunnen we ze in kleine groepjes onderzoeken.
Welke eigenschappen hebben ze? Hoe zien ze eruit? Welke delen zien we? Welke kleur? Plaatjes of buisjes? Giftig of eetbaar? Met zoekkaarten vinden we de juiste naam. Boeiend hoor, die natuur!
Facebook